28 d’ag. 2012

Augmenta la presència femenina en el nomenclàtor dels carrers de Lleida

La ciutat de Lleida compta des d'aquest estiu amb dues places més batejades amb el nom de dues dones destacades: Josefina Barreu i Frederica Montseny.
A petició de l'Associació Veïnal de Jaume I, Josefina Barreu dóna nom a la plaça de l'església de Sant Martí. Josefina Barreu (Estadilla (Osca) 1926 - Sena (Osca) 2004) va ser veïna d'aquest barri al qual estava molt arrelada, tot i ser aragonesa de naixement. Fou mestra, impulsora a Lleida del moviment Mans Unides i presidenta d'Acció Catòlica.
Per altra banda, a proposta de DonaBalàfia Associació, aquest barri compta des del passat  25 d'agost,  amb una plaça dedicada a Frederica Montseny, que fou ministra de Sanitat i Assistència Social en el 2n Govern de Largo Caballero en plena Guerra Civil (1936-1937), convertint-se així en la primera dona ministra de la història de l’Estat Espanyol. Montseny (Madrid 1905- Toulusse 1994), que concebia el benestar social com un servei de les institucions de l’estat i un dret de la ciutadania, va dedicar grans esforços a millorar l’assistència social, impulsant, entre altres, polítiques sanitàries de lluita contra diverses malalties. El pavelló de bàsquet d'aquest barri també porta el nom d'una dona, Agnès Gregori.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona