25 de febr. 2009

Cinema com a instrument de sensibilització contra la violència de gènere


La ministra d'Igualtat presenta els cinc curtmetratges sobre violència de gènere premiats en el concurs - és +, cinema per ser la veu dels qui callen. En el projecte, realitzat pel Ministeri d'Igualtat amb la col·laboració del Ministeri d'Educació, han participat destacats professionals del cinema, professorat i alumnat d'ESO, Batxillerat i Formació Professional.

http://www.migualdad.es/noticias/cortos/24.02.09CORTOS.htm

L'objectiu del projecte és utilitzar el cinema com un instrument eficaç de conscienciació i sensibilització contra la violència de gènere entre els més joves, a través de la implicació directa del professorat i alumnat. Amb aquest tipus d'activitats educatives a més, es pretén formar educadors entorn de les arrels de la desigualtat de gènere, elaborar i difondre materials educatius de referència i promocionar programes innovadors en matèria de prevenció.

La titular d'Igualtat, Bibiana Aído, ha assenyalat que "tenemos que conseguir que nuestros centros educativos sean verdaderas escuelas de libertad, de democracia y de igualdad. La violencia contra las mujeres es una realidad también entre nuestra juventud, en nuestras aulas, por eso, nuestro sistema educativo debe ser un agente claro de prevención".

En aquest sentit, segons ha assenyalat Aído, el Ministeri d'Igualtat distribuirà els curts en format DVD en col·legis i centres educatius, i es formaran unitats didàctiques per treballar, prevenir i sensibilitzar sobre la violència de gènere entre la joventut.

Tota la informació sobre el projecte es pot consultar en la web: http://www.cortosmenosesmas.com/

FONT INFORMACIÓ: SIED - Seminari Interdisciplinari d'Estudis de la Dona

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona