25 de febr. 2009

Bloc's - Cultura informàtica

Un Bloc es una publicació a la Web composada de varis articles, normalment breus i de vegades de caràcter personal. Es van començar a massificar aproximadament al 2001, però ja existien des del 1999 i abans, encara que no amb aquest nom. Originalment eren simplement una espècie de "diari de vida públic" però ara prenen diferent caràcter, i si bé la majoria manté una línea bastant personal, també n’hi ha de servei públic, tipus revista, etc.

La diferència més important entre un bloc i un lloc Web és que el bloc està pensat per varis "postings" o articles breus que es presenten en ordre cronològic invers (del més nou al més antic), i que es van agregant sense una agenda predeterminada. A més els blocs són un espai predominantment d’afeccionats, de forma que els blocs permeten als seus autors o "bloggers" passar de ser consumidors i observadors passius a ser entitats actives en la creació de continguts i cultures.

Tipus de Bloc

Existeixen molts tipus de blocs; una possible classificació és la següent:

  • Bloc Temàtic, de política, noticies, opinió, etc.: comentaris sobre l’actualitat noticiosa. L’interessant en aquest cas és que hi ha una relació directa entre qui escriu i la seva audiència, que no es supervisada per un editor com en els mitjans tradicionals. Això és bo i dolent, en el sentit de que no hi ha un filtre ni control de qualitat, però al mateix temps hi ha una llibertat única. S’ha dit també que els bloggers "juguem a ser periodistes".
  • Bloc Personal: diari de vida o diari de viatge, amb fotos o històries.
  • Bloc Col·laboratiu: un bloc que està escrit per varies persones. El compartit és el registre d’usuaris, els tags o classificacions del contingut i l’aparença del lloc.
  • Fotolog: un fotolog es una espècie de bloc en que no s’escriu molt, sinó a com a molt un paràgraf i el més important del contingut és una foto que il·lustra un moment del temps o un esdeveniment.
  • AudioBlog o Podcast: un bloc en el que es publica un programa d’àudio (similar a un programa de radio), normalment de 20-60 minuts de duració i que permet als usuaris descarregar-lo a un dispositiu como un reproductor portàtil de MP3s.

Text adaptat de: Wikipedia

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona