16 de nov. 2018

Reconeixement a la trajectòria de Rosa Pascual

 La tinent d’alcalde de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, han assistit aquest dijous a una nova sessió d’Anònimes, activitat que té com a objectiu reconèixer les vides de lleidatanes anònimes que han treballat i treballen activament en la construcció d’una ciutat acollidora, igualitària, tolerant i respectuosa amb la diversitat. L’activitat està organitzada pel Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb les vocalies i associacions de dones del municipi.

En aquesta ocasió, Anònimes ha tingut lloc al Centre Cívic de Cappont i ha consistit en un reconeixement a la Sra. Rosa Pascual Enfont, fundadora de la Vocalia de Dones en aquest barri. Pascual va liderar el grup de dones des de finals dels anys 89 fins al 1994. També va regentar una merceria al carrer Cavallers i va estar vinculada a la Junta de Comerciants del Centre Històric. Més tard va col·laborat amb la Llar de persones jubilades de Sta. Cecília i es va dedicar al voluntariat a entitats com AECC-Lleida, Creu Roja, Centro Galego i Casa de Aragon. Destaca també les hores dedicades a l’atenció i acompanyament de persones grans i malaltes en diversos centres i residències de gent gran, així com la seva implicació amb els grups de Teatre per a Gent Gran.

 Aquest reconeixement, promogut des del Casal de la Dona, ha comptat amb el suport de la Vocalia de la Dona i de l’AV del barri de Cappont, així com del Consell Municipal de les Dones. Aquesta activitat tindrà lloc cada mes espais diferents d’acord amb la personalitat de les dones a les quals es vulgui homenatjar en cada sessió.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona