24 de març 2017

Desfilada de les alumnes dela tallers de costura de les entitats de dones

L’Auditori Municipal Enric Granados ha acollit aquest dijous la tradicional desfilada de moda de les alumnes dels tallers de costura d’entitats i grups de dones. 165 persones, dones de diferents edats i nenes i nens, han participat en la desfilada que ha organitzat la Regidoria de Polítiques d’Igualtat- Casal de la Dona de la Paeria, amb la col·laboració de l’Auditori i de 10 entitats de dones de la ciutat. La regidora d’aquesta àrea, Sara Mestres, ha afirmat que l’acte serveix per reconèixer i felicitar les entitats de dones de Lleida que mantenen “viu l’art de la costura, creant espais d’aprenentatge, de col·laboració i de solidaritat entre les dones” i també ha volgut fer extensiu l’homenatge a dones que tot i viure situacions de vulnerabilitat o d’especial dificultat personal o familiar, “continuen posant fil a l’agulla, dia a dia, de manera incansable per contribuir a teixir una cadena d’ajuda mútua i solidaritat femenina”
Les dones que integren les vocalies són les models que pugen a l’escenari per mostrar les seves creacions i la roba que han confeccionat a mida, amb el guiatge de les modistes i professores dels tallers, durant aquest curs 2016-2017. L’acte posa en valor també el conjunt d’activitats que es fan amb la iniciativa i la solidaritat femenina.


Les entitats participants d’enguany han estat:
Àrea de la dona del Centro Extremeño
Grup de Dones de Magraners
Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal de Jaume I
Grup de Dones de l’Organització Veïnal de Pardinyes
Associació de dones del Clot
Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal Escorxador - Templers
Grup de costura Llar de persones jubilades de la Bordeta
Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Confecció i Moda de l’Institut Guindàvols
Àrea de la dona de Cappont
Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal Instituts - St. Ignasi


Aquesta desfilada s’emmarca dins de les activitats de celebració del Dia Internacional de les Dones que, un any més, s’ha dut a terme amb un programa d’actes unitaris, amb 49 propostes diverses que han estat promogudes o que han comptat amb la col·laboració de 44 entitats. Les activitats clouran dijous 30 de març amb una xerrada sobre la salut cardiovascular amb perspectiva de gènere, a càrrec del Dr. Carlos Tomàs, dins de l’Espai salut de l’Activat al Casal, al Centre Cívic de Cappont.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona