1 d’abr. 2016

Jornada Dones i Emprenedoria

Més de 100 persones han participat en la jornada Dones i Emprenedoria organitzada per la Paeria i GLOBALleida, que ha  tingut lloc aquest dimecres 30 de març al CaixaForum Lleida, en el marc del Dia Internacional de les Dones, amb l’objectiu de promoure la formació i el debat sobre l’emprenedoria femenina. 

La inauguració de la jornada ha estat a càrrec de la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Sara Mestres, i del conseller delegat de GLOBALleida, Oriol Oró, que han coincidit que s’ha de seguir treballant en polítiques de promoció de l’emprenedoria femenina, com són els microcrèdits que ofereix l’Ajuntament de Lleida des de l’any 2004.
Aquesta jornada pretén ser un espai de trobada per posar en valor exemples de dones amb experiència, el talent i capacitat de lideratge que poden servir de referent a altres dones i també visualitzar el gran capital humà de dones del nostre territori que estan tirant endavant projectes i empreses amb estratègies diverses per avançar en un context canviant i complex.

La jornada ha començat amb la conferència, “Heroïnes de carn i ossos” a  càrrec de la periodista, formadora i conferenciant, Txell Costa. Al 2015 va publicar el seu primer llibre “Working Happy. Tot el que et cal per crear la millor empresa del món”. Costa ha estat escollida com a una de les cinc dones referents catalanes del 2015 pel Parlament de Catalunya. En la seva conferència ha explicat  que emprendre és un camí de creixement personal.

En el decurs de la jornada s’ha desenvolupat una taula d’Experiències Emprenedores, en la qual han participat Montse Vila, de la consultora Summum Experience, Mercè Terrés, interiorista, propietària de MEI INTERIORS, Núria Fontova, biòloga i sòcia co-fundadora de PUNT ECO AGROAMBIENTAL,SL,  i Lídia Simon, Gerent de Perfumeria Internacional, SL. La taula ha estat   moderada per la periodista Eva Taboada.
La segona conferència “Wonder women al món digital”, a càrrec de la youtuber Belena Gaynor. Aquesta jove, anomenada realment Belén Pueyo Vera, compagina els seus estudis en publicitat i relacions públiques, amb els seus projectes professionals  i amb un hobby que s’ha convertit en una part molt important de la seva vida, un canal de YouTube en què té més de 28.000 subscripcions. En la seva conferència Belena ha deixat clar que, “el món digital ha obert un món de possibilitats  a totes les dones”. Gràcies a internet el món de la dona i la publicitat ha canviat totalment.

La infrarepresentació femenina en l’àmbit empresarial, directiu o polític són fets que justifiquen jornades com la d’avui, centrada en el paper de les dones a l’empresa per potenciar la seva participació en la vida econòmica. Només el 13% de les dones són directives de les principals companyies del país, el 16% formen part dels consells d’administració, només el 20% de dones ocupen un lloc en el camp de les noves tecnologies.  Per una banda, tot i què la formació acadèmica de les dones a la universitat és del 60%, la presència en carreres tècniques és molt baixa i això dificulta l’emprenedoria de les dones en sectors més tecnològics, innovadors o d’alt valor afegit

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona