31 de març 2016

Les usuàries del Casal de la Dona visiten el Dipòsit del Pla de l’Aigua

Una cinquantena de dones han participat aquest dimecres en la visita guiada al Dipòsit del Pla de l’Aigua, organitzada pel Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida, en el marc del taller mensual La ciutat amb la mirada de les dones.

El Dipòsit del Pla de l'Aigua és el primer dipòsit d'aigües de la ciutat de Lleida, construït a finals del segle XVIII per garantir el subministrament d'aigua potable a la població. Iniciat l'any 1784 i acabat 8 anys més tard, és subterrani i està cobert per sis voltes de canó que reposen sobre vint-i-cinc pilars. S'omplia de l'aigua provinent del canal de Pinyana, que es distribuïa a la població mitjançant sis fonts monumentals, algunes de les quals encara es mantenen al centre històric de la ciutat. Des del passat mes de desembre s’hi ha instal·lat un ascensor perquè la visita sigui completament accessible a tothom.

  

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona