1 de març 2016

IX Premi MILA de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

‘Las abuelas solares de Burkina Faso’,  ‘Transsexualitat: El meu fill vol ser una nena’ i ‘Mujeres con los pies en la tierra’, treballs premiats en el IX Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida
  
La regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, i el president del Col·legi de Periodistes a Lleida, Rafa Gimena, han anunciat aquest matí el nom de les persones guanyadores de la 9a edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any s’han presentat 25 treballs, cinc més que l’any passat.
En la categoria de ‘Mitjans digitals’, el guanyador ha estat el treball de Benoît Cros titulat ‘Las abuelas solares de Burkina Faso’, publicat a Eldiario.es.
Per la seva banda, en la categoria ‘Audiovisual’ s’ha premiat el reportatge ‘Transexualitat: El meu fill vol ser una nena’ d’Enric Pinyol i Àlex Francès. Aquesta producció fou emesa per TV3.
En la categoria de ‘Premsa escrita’, el treball premiat és ‘Mujeres con los pies en la tierra’ de Mónica Pelliccia, publicat a El Periódico de Catalunya.  Finalment, la categoria de  Fotoperiodisme’, ha quedat deserta. Els premis lliurats consisteixen en una dotació econòmica de 1.500 euros per cada categoria.
La regidora Sara Mestres ha valorat positivament aquesta edició sobretot pel que fa a l’augment de participació. D’altra banda, el jurat també ha destacat la publicació de treballs d’investigació periodística en temes d’igualtat i amb perspectiva de gènere durant tot l’any, i no només coincidint amb les dates senyalades del 8 de març i 25 de novembre. 
L’acte de lliurament de la IX edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i de la XI Beca Cristina de Pizan tindrà lloc el proper dijous 10 de març, a les 19 h. de la tarda, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona