24 de des. 2015

El Casal de la Dona visita l’exposició In the beginning was..., a la Fundació Sorigué


El Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida ha organitzat aquest dimecres una visita guiada a l’exposició In the beginning was..., a la qual han assistit unes quaranta dones, en el marc del taller mensual La ciutat amb la mirada de les dones del programa Activa’t al Casal.

In the beginning was..., que es pot visitar a l’espai museístic de la Fundació Sorigué, és una exposició intimista de la prestigiosa artista japonesa Chiharu Shiota, que ha creat en exclusiva quatre instal·lacions de grans dimensions. L’obra principal és la peça inèdita que dóna nom a l’exposició, creada especialment per a la mostra, amb fils i pedres que s’entrellacen en una densa trama de forma circular, com una representació del Big Bang. Una altra de les instal·lacions és Over the continents, per al muntatge de la qual Shiota va utilitzar 350 parells de sabates, donats per persones anònimes, lligades a la paret amb un fil vermell en forma de vano. Els fils vermells pretenen simbolitzar la unió de tots els records que representen, ja que cada sabata està acompanyada d’un missatge de la persona que en fou l’antiga propietària. També cal destacar His Chair, una instal·lació construïda a partir de finestres velles del Berlín Oriental que, segons l’artista, es converteixen en murs que separen el món interior i exterior de les persones.

Chiharu Shiota és una artista especialitzada en la realització de performances i instal·lacions. És coneguda per la creació d’obres que omplen espais buits i pel que ella mateixa anomena “ambients poètics, monumentals i delicats”. Shiota pertany a una generació de joves artistes que han guanyat l’atenció internacional en els darrers anys per l’art relacionat amb el cos. L’obra de Shiota tracta sobre la memòria i l’oblit, els somnis, les petjades del passat i la infància.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona