19 de març 2013

Xerrada sobre la prevenció i el tractament del limfedema al Casal de la Dona


La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, ha assistit aquest dilluns a la xerrada sobre “El limfedema, prevenció i tractament”, que coincidint amb la recent celebració del Dia Mundial del Limfedema (6 de març), es va realitzar ahir al Casal de la Dona, en el marc de l’Espai Salut del programa Activa’t al Casal.

La xerrada, a la qual van assistir prop de 40 dones, va comptar amb la presència d’una responsable de lAssociació LimfeLleida i de professionals de la medicina i la fisioteràpia especialistes en limfedemes. El limfedema és una patologia crònica caracteritzada per la retenció de líquids i proteïnes als teixits (edema), ocasionada per una alteració en el sistema limfàtic. Pot afectar tant les extremitats superiors com les inferiors, i normalment hi ha més dones afectades que homes, sobretot perquè pot aparèixer després d’una intervenció quirúrgica  de càncer de mama en què s’han extirpat el ganglis axil·lars, tot i que també pot desencadenar-se per un traumatisme o ser congènit. Tant les professionals mèdiques que van impartir la xerrada, com la responsable de LimfeLleida, van insistir en la importància de fer difusió de pautes per a la prevenció i dels diferents tractaments que ajuden a alleugerir i millorar aquesta patologia.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona