19 de febr. 2013



La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, ha presidit la xerrada sobre La donació d’òrgans i els trasplantaments, que s’ha realitzat aquesta tarda al Casal de la Dona en el marc del taller Espai Salut,  del programa Activa't al Casal,  i a la qual han assistit prop de 40 dones.  Espai Salut és un taller mensual que dóna veu a les entitats de salut del municipi de Lleida perquè difonguin la seva tasca de prevenció, tècniques de curació, recursos, serveis i suport a persones afectades per les diferents malalties, etc.

En aquesta ocasió, el tema tractat ha estat la donació i els trasplantaments d’òrgans i la xerrada informativa ha anat a càrrec de la Dra. Mariona Badia, coordinadora de trasplantaments de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i membre de l’Organització Catalana de Trasplantaments. La Dra. Badia ha destacat que Catalunya ha estat sempre un país capdavanter en trasplantaments i que durant l’any 2012 gairebé el 83% de persones a les quals es va preguntar si volien donar els òrgans del familiar mort hi van accedir. Ha explicat en quines circumstàncies es pot ser donant, quin és el procediment que se segueix quan hi ha una donació i els grans beneficis que un trasplantament suposa per a la persona receptora. A Lleida, durant l’any passat, hi va haver 8 persones donants de diferents òrgans, fet que va comportar que es poguessin dur a terme 41 trasplantaments. També ha valorat les donacions d’òrgans com un gran acte de generositat.

El proper taller itinerant serà una nova sessió de L'advocada respon..., que tindrà lloc el 27 de febrer a la seu de la Casa de Andalucia, a petició de l’Àrea de la Dona d’aquesta entitat, i tractarà sobre Els drets laborals de les donesL’acte està obert a totes les persones interessades en el tema. Més informació al Casal de la Dona (Pl. Fanalets de St. Jaume, s/n,  telèfon  973 700 461).

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona