14 de febr. 2013

El Casal de la Dona visita l’exposició Grau- Garriga In Memoriam a la Fundació Vallpalou


Una quarantena de dones han participat aquest dimecres en la visita guiada que ha realitzat el Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida a l’exposició Grau- Garriga In Memoriam i al Taller “El procés del tapís”  a la  Fundació Vallpalou. Aquesta visita s’emmarca dins el taller mensual del programa Activa’t al Casal, La ciutat amb la mirada de les dones, que té com a objectiu fomentar l’accés de les dones a equipaments de la ciutat amb la mirada posada en la presència i el protagonisme històric de les dones.

En aquesta ocasió, la visita a l’exposició Grau- Garriga In Memoriam, comissariada per la Fundació Vallpalou, ha permès les assistents descobrir l’obra creadora d’un artista català, Josep Grau Garriga, que va ser director de l’Escola Catalana del Tapís i va exposar les seves obres arreu del món. L’obra exposada és una mostra de la capacitat creadora i de la sensibilitat de Grau Garriga en la utilització de materials i elements tèxtils d’ús quotidià en la creació de tapissos.

Igualment, la participació en el TallerEl procés del tapísha comptat amb la presència d’Edith Schaar i la col·laboració d’alumnes de l’artista i membres de l’Associació Blau, que tenen com a objectiu difondre l’art del tapís com a art social. Edith Schaar, artista nascuda a Alemanya l’any 1926, és un referent mundial en l’art de la creació de tapissos, que a finals de la dècada dels 80, es va instal·lar a La Floresta i va crear L’Illa Verda, un jardí obert al públic on ella continua la seva intensa i colorista obra creativa. Totes les assistents han gaudit de la presència de l’artista i han participat activament en l’elaboració d’un petit tapís a partir de l’aprenentatge de tècniques bàsiques.
   

 Per altra banda, també dins l’Activa’t al Casal, el proper dilluns 18 de febrer tindrà lloc una nova xerrada del Taller Itinerant Espai Salut, que tractarà sobre La donació d’òrgans i els trasplantaments. La xerrada la impartirà la Dra. Mariona Badia, responsable de l’Àrea de trasplantaments de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i membre de l’Organització Catalana de Trasplantaments. Tindrà lloc a les 18 h al Casal de la Dona i és un acte obert a totes les persones interessades en el tema. Més informació al Casal de la Dona (Pl. Fanalets de St. Jaume, s/n,  telèfon  973 700 461).

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona