14 de des. 2012

Visita a l'Antic Casal de la Joventut Republicana


En el marc del taller mensual del programa Activa’t al Casal, La ciutat amb la mirada de les dones, un grup d’usuàries del Casal de la Dona ha visitat aquest dimecres l’Antic Casal de la Joventut Republicana, actual seu de la Regidoria de Cultura.
Un dels objectius de la visita era redescobrir la història d’aquest emblemàtic espai, inaugurat l’any 1919 per Alfred Perenya, amb la voluntat que fos un centre de difusió cultural per a tots els lleidatans i lleidatanes. L’edifici tenia obert a la ciutadania una cafeteria, una sala de ball, biblioteca i sala de reunions. Després de la Guerra Civil, es va expropiar i durant 40 anys fou caserna de la Guàrdia Civil. El 1991, el Govern central el va revertir a la Paeria, que el va remodelar i a finals del 2005 el va reobrir com a seu de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, actualment Regidoria de Cultura.
Per altra banda, la visita també tenia com a objectiu donar a conèixer i fer difusió de la riquesa del patrimoni festiu de la ciutat de Lleida, en tant que en aquest edifici es guarden els gegants, els capgrossos i els cavallets de la ciutat. Gràcies al guiatge d’un dels tècnics de la Regidoria de Cultura, Pau Plana, les dones assistents a la visita han conegut l’origen d’aquest patrimoni i la història de cada un dels gegants, les etapes històriques, i, especialment, la intensa labor que actualment s’està duent a terme des de la Regidoria de Cultura per a la conservació, restauració i difusió d’aquest patrimoni festiu.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona