11 de des. 2012

Signatura dels convenis de microcrèdits per a dones emprenedores convocatòria 2012

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros ha presidit l’acte públic de signatura de 12  dels 15 microcrèdits que l’Ajuntament de Lleida ha concedit en la convocatòria de 2012.

L’objectiu del programa de microcrèdits, que es concedeixen des de l’any 2004, és donar suport i afavorir l’autoocupació femenina i la creació d’empreses promogudes per dones. L’import total dels microcrèdits és de 138.500 euros repartits en quantitats diverses, que van des de 2.000 a 15.000 euros, a un 0% d’interès i s’han de retornar en un termini de quatre anys. L’alcalde de Lleida ha subratllat la importància que té per a l’Ajuntament aquest programa de suport a l’emprenedoria.
Els microcrèdits concedits per l’Ajuntament de Lleida han permès la creació d’empreses molt diverses com un centre de difusió i ensenyament de xinès, un d’educació emocional i una llar d’infants; en el vessant de la imatge personal s’han obert establiments d’estètica i perruqueria, entre els quals un d’especialitzat en l’estètica de les ungles que, a més a més, imparteix formació en aquest camp. Pel que fa al comerç, s’han obert una botiga de complements de moda i merceria, un quiosc i un forn de pa; i en el camp de la restauració, tres cafeteries i bars restaurants. Pel que fa a la forma jurídica de negoci, 9 de les emprenedores s'han establert com a autònomes i 6 han optat per la constitució d’una societat civil particular.
Pel que fa a les motivacions per crear un negoci propi es destaca:


  • l’autoocupació com alternativa a situacions d’atur 
  • l’experiència en el sector i la voluntat de créixer personalment i professionalment per compte propi
  • la possibilitat de conciliar la vida personal, familiar i laboral
A l’acte també hi ha assistit la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, Maria Rosa Ball, i el regidor de Promoció Econòmica, Rafael Peris, a més a més d’altres regidors i regidores de la Corporació.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona