19 de des. 2012

El taller itinerant Espai Salut a Balàfia

El taller itinerant Espai Salut del programa Activa’t al Casal, s’ha traslladat aquesta setmana a Balàfia. Una cinquantena de persones han assistit a la xerrada sobre Com prevenir un ICTUS i fer suport a les persones afectades i a les seves famílies, impartida per Carme Monsó, infermera i membre de la Junta de l’Associació de Malalts d’Ictus de Lleida – AMILL.

AMILL és una entitat sense ànim de lucre va néixer de la necessitat de donar suport, orientar, formar i informar persones afectades, familiars i persones cuidadores, professionals i societat en general, amb l’objectiu de prevenir i afavorir la recuperació de les discapacitats produïdes per aquesta malaltia.
 
La xerrada, que va tenir lloc al Centre Cívic de Balàfia, a petició de DonaBalàfia Associació i Vocalia de la Dona de Balàfia, va comptar amb l’assistència de M. Rosa Ball, regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, i Dolors Arderiu, regidora de Participació Ciutadana, així com del president i el secretari d’AMILL, Ernest Ros, i Ramon Fornós.
L’objectiu de la sessió era donar a conèixer quins són els símptomes que alerten d’estar patint un ICTUS i quin és el protocol d’actuació en aquests casos, fer promoció de pautes de vida saludable per a la prevenció d’aquesta afectació i fer difusió de les activitats de l’AMILL en benefici i suport de les persones afectades i de les seves famílies. Segons va informar la representant d’AMILL, l’ICTUS és un dels principals problemes de salut pública del nostre país, és la primera causa de mort en dones, la segona en homes i la primera causa de discapacitat física en les persones adultes. A Catalunya es diagnostiquen més de 15.000 casos nous cada any.


La propera sessió de l’Espai Salut està prevista per al 21 de gener i tindrà lloc a la seu del Grup de Dones de l’AV Magraners (Pl. Joan XXIII, s/n). Es farà amb la col•laboració de l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Lleida – AECC Lleida- i tractarà sobre El suport psicològic a les persones que pateixen càncer i el paper de les dones com a cuidadores de persones amb càncer. L’activitat està oberta a totes les persones interessades en el tema. Més informació al Casal de la Dona (Pl. Fanalets de St. Jaume, s/n, telèfon 973 700 461)


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona