4 d’oct. 2012

Plenari del Consell Municipal de les Dones

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, ha presidit aquesta tarda al Casal de la Dona el Plenari del Consell Municipal de les Dones. El plenari ha comptat també amb la presència de la nova directora d’Àmbit de Serveis a les persones i ocupació, Montserrat Gil de Bernabé, i amb el regidor de Salut, Oriol Yuguero.
El Consell Municipal de les Dones és l’òrgan de participació de les entitats i organismes d’àmbit social, cultural, polític i econòmic per a la consulta, l’estudi i l’assessorament per a la plena incorporació de les dones a la vida ciutadana i per a l’assoliment de la igualtat de gènere. Aquest consell compta amb l’adhesió de 35 entitats i sectorials de dones que representen la pluralitat de les dones de la nostra ciutat, incloent-hi també els grups polítics municipals. En aquest espai de participació es vetlla per impulsar totes aquelles actuacions necessàries per avançar en les polítiques d’igualtat de gènere i de promoció de les dones al municipi de Lleida, especialment pel compliment del II Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere 2011-2014, per fomentar el treball en xarxa amb les entitats, així com generar debat i propostes per a una millor defensa dels drets de les dones.
El Ple del Consell es reuneix amb caràcter ordinari un cop cada sis mesos i amb caràcter extraordinari quan ho sol•liciti la presidència o un terç de les entitats que l’integren. En aquesta ocasió, l’ordre del dia incloïa temes com la presentació a les entitats del programa Activa’t al Casal i els Tallers Itinerants, dels actes previstos en commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones (25 de Novembre), i també del Pla de Salut de la ciutat de Lleida, per part del regidor Oriol Yuguero. A més a més, s’han facilitat informacions d’interès per a les entitats sobre la Comissió de la Salvaguarda de la Carta de la Ciutadania, el Solidàrium (dedicat aquest any al Gènere i el Desenvolupament), el Memorial Democràtic i les actuacions més recents en relació amb l’augment dels noms de dones il•lustres en el nomenclàtor dels carrers del municipi.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona