23 d’oct. 2012

L’Espai Salut del programa Activa’t al Casal, dedicat a la prevenció i la detecció del càncer de mama

El Casal de la Dona ha acollit la conferència ‘Detectar és vèncer. Et queda molt per viure’, impartida per Dr. Edelmiro Iglesias, director de la Unitat de Mama de l’Hospital Montserrat de Lleida, amb motiu del Dia Mundial contra el càncer de mama (el passat 19 d’octubre) i dins l’Espai Salut del programa Activa’t al Casal.
La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, M. Rosa Ball, ha presentat la conferència, a la qual han assistit prop de seixanta dones. Ha destacat la col•laboració del Casal de la Dona i de l’Hospital Montserrat de Lleida, en la campanya de prevenció i detecció en els estadis més inicials del càncer de mama en dones de totes les edats, especialment entre les més joves de 50 anys. Igualment ha felicitat l’Hospital Montserrat de Lleida per la seva Unitat de mama de diagnòstic ràpid.
El càncer de mama és el tipus de tumor més freqüent entre les dones (afecta una de cada nou dones) i estar alerta per a detectar-lo i combatre’l a temps és la clau de l’èxit. Per això és important també destacar que la curació d’aquest tipus de càncer creix any rere any.
La xerrada sobre la prevenció i la detecció del càncer de mama s’emmarca dins del taller Espai Salut del programa Activa’t al Casal. Aquest taller sobre prevenció, tècniques de curació, recursos i serveis sanitaris és un dels tallers més sol•licitats per les dones. És un taller mensual que es realitza cada tercer dimecres de mes i forma part dels Tallers Itinerants, que a petició de les entitats de dones es traslladarà a les diferents seus de les entitats i vocalies de dones del municipi de Lleida.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona