16 de maig 2012

Conferència sobre la prevenció i detecció precoç del càncer de mama

Prop de cent persones van assistir ahir a la conferència ‘Detectar és vèncer. Et queda molt per viure’, organitzada per l’Hospital Montserrat de Lleida dins de la campanya de prevenció i detecció en els estadis més inicials del càncer de mama en dones de totes les edats, especialment entre les més joves de 50 anys.
La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, M. Rosa Ball, va donar suport a la iniciativa i va participar en la presentació de la conferència, que va comptar amb interpretació de llenguatge de signes per a persones sordes.
Les intervencions van anar a càrrec de:
· Dr. Edelmiro Iglesias, director de la Unitat de Mama de l’Hospital Montserrat de Lleida
· Dr. Antoni Roset Benito, oncòleg mèdic de l’Hospital Montserrat de Lleida

· Anna Guiró Diéguez, directora gerent de l’Hospital Montserrat de Lleida

· Digna de Torres, presidenta de l’Associació de Dones Intervingudes de Mama (ADIMA)
Les revisions periòdiques per a la detecció precoç de qualsevol malaltia, i en especial del càncer de mama, són fonamentals per al seu tractament i curació. El càncer de mama és el tipus de tumor més freqüent entre les dones (afecta una de cada nou dones) i estar alerta per a detectar-lo i combatre’l a temps és la clau de l’èxit. Per això és important també destacar que la curació d’aquest tipus de càncer creix any rere any.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona