31 de maig 2012

El Casal de la Dona visita l'Arxiu Municipal

La regidora de Cultura, Montse Parra, ha donat la benvinguda a les dones que aquesta tarda han assistit a la visita guiada a l’Arxiu Municipal organitzada pel Casal de la Dona, i ha agraït l’interès per conèixer aquest espai que forma part del patrimoni de la ciutat. Aquesta visita, conduïda per la cap de l’Arxiu, Elena González, s’emmarca en el taller mensual La ciutat amb la mirada de les dones del programa Activa’t al Casal. La visita, a la qual s’han inscrit prop de 50 dones, tenia un com a objectiu conèixer de primera mà la història i les funcions de l’Arxiu Municipal i l’origen de l’Armari de les 5 claus, recentment restaurat. Les assistents han pogut observar de prop alguns dels documents- manuscrits i pergamins- més rellevants de l’arxiu, que inicialment es conservaven a l’Armari, com per exemple la Carta de Poblament de la Ciutat, les Cartes de Privilegis que Jaume I va concedir a la ciutat o el Llibre de Costums de Lleida del cònsol Guillem Botet.
Paral·lelament, la historiadora Bea Miró ha fet una breu xerrada sobre les presència i el protagonisme de les dones, entre els segles XIII i XVII, segons consta en els Llibres de Crims del Tribunal de Coltellades, custodiats també a l’Arxiu Municipal.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona