2 de març 2012

Veredicte dels Jurats del Premi Mila de Periodisme i de la Beca de recerca Cristina de Pizan

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, M. Rosa Ball, i el president del Col·legi de Periodistes – Demarcació de Lleida, Josep Lluís Cadena, han emès aquest matí, en representació del Jurat del V Premi Mila per a la Igualtat de Gènere a Lleida, el veredicte en relació amb els treballs guardonats en la convocatòria de l’any 2011.
S’han concedit tres premis, dos en la categoria de premsa escrita i un en la d’audiovisual, mentre que el premi en la categoria de fotografia s’ha declarat desert. El treballs premiats són: el recull Articles d’Eva Peruga, d’aquesta periodista, Defensora de la Igualtat d’El Periódico; el reportatge La diversitat de models familiars, una realitat invisible, de la periodista Paloma Herrera, publicat a la revista Donesdossier. En la categoria d’audiovisual el premi és per al reportatge Dones descalces: tabús i feminitats, d’Aurora Antón i Sònia Pons, emès a TV de L’Hospitalet de la Xarxa de Televisions Locals. El vídeo "Dones Descalces: Tabús i Feminitat" parteix d'uns tallers organitzats a les associacions de dones de l'Hospitalet de Llobregat, impulsats pel Programa Municipal de la Dona de la ciutat. Aquest documental només ha estat possible gràcies a la feina de les professionals del CAID.
També s’ha concedit un accèssit sense dotació econòmica, en la categoria de premsa escrita, a l’article Condenadas a ser muñecas, de la periodista Carmen Giró, publicat al Magazine La Vanguardia.
El Jurat ha expressat el reconeixement a l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya pel seu 20è aniversari i per la seva contribució en l’exercici del periodisme amb perspectiva de gènere i en favor de la igualtat de gènere i ha fet una menció expressa a Lleida TV per la seva tasca d’incorporació de la perspectiva de gènere en els seus reportatges i debats i per la promoció de la igualtat de gènere a Lleida.
Així mateix, M. Rosa Ball, ha fet públic també el veredicte del Jurat de la VII Beca de recerca Cristina de Pizan, que s’ha reunit aquest mateix matí. Aquesta beca té per objectiu donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i, alhora, incentivar propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa, equitativa i solidària. El jurat ha decidit concedir per unanimitat una beca al treball Indicadors de qualitat de vida urbana no androcèntrics: quotidianitat per a dones i homes a Lleida , de l’autora Blanca Gutiérrez Valdivia.
L’acte de lliurament del V Premi Mila i de la VII Beca Cristina de Pizan es farà el proper dia 8 de març a les 19 h, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona