16 de març 2012

Homenatge a les mestresses de casa i desfilada de moda a càrrec de les alumnes del tallers de costura de les entitats i grups de dones de Lleida

La Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida en col·laboració amb les entitats i grups de dones del municipi ha orgnitzat un acte d'homenatge a les mestresses de casa i una desfilada de moda de les alumnes dels tallers de costura.

L'acte es fa avui 16 de març a les 19.30 h a l'Auditori Enric Granados. L'aforament és limitat, per la qual cosa només s'hi pot accedir amb invitació de la regidoria.

Homenatge a les mestresses de casa
Aquest acte d’homenatge sorgeix a proposta de les entitats de dones i vol ser un reconeixement a les mestresses de casa, que de manera silenciosa i poc reconeguda, s’han ocupat i s’ocupen de realitzar aquesta tasca tan necessària per al benestar de les persones. També vol posar de relleu la necessitat de valorar aquesta feina, de fer-la visible i compartir-la amb els homes, per tal que hi hagi un repartiment més equilibrat de tots els treballs, els remunerats i els que no ho són. Aquest homenatge s’ha plasmat amb l’actuació de dansa contemporània de la Companyia Muvmentics - Grup d'expressió del Club Inef Lleida, dirigida per Marta Casals i integrada per 10 artistes.
L’objectiu d’aquest homenatge a les mestresses de casa és traslladar a la ciutadania un triple missatge:
1. Reconèixer a totes les mestresses de casa la seva valuosa tasca i contribució al benestar de les persones.
2. Destacar que gràcies al treball domèstic i de cura que es fa a les llars s’atenen les necessitats bàsiques de les persones.
3. Reivindicar que aquest treball tan bàsic s’ha de fer de manera compartida entre homes i dones.

Desfilada de moda

Històricament, la costura ha estat, a més a més d’una professió, una habilitat domèstica pròpia de les dones que en els darrers temps s’ha anat perdent. Hi ha moltes feines de costura que es fan a casa i encara ara és important tenir aquests sabers i habilitats i poder-los ensenyar a la gent més jove, a les dones i també als homes. Actualment és gràcies als tallers de costura de les entitats de dones de Lleida, principalment de les vocalies de dones de les entitats veïnals, que perviu aquest ensenyament del tall i confecció, al mateix temps que esdevé un espai de trobada i de col·laboració entre les dones dels diferents barris. Les models de la desfilada de moda són les alumnes dels tallers de costura, que han mostrat la roba feta a mida durant aquest curs amb el guiatge de les modistes i professores d’aquests tallers.
Hi participen prop de 150 persones, dones de diferents edats i també nenes i nens, vinculades totes elles a 12 entitats de dones que realitzen tallers de costura:
1. Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal de l'Ereta.
2. Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal de Magraners.
3. Grup de Dones de l’Associació Veïnal Pardinyes.
4. Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal de Escorxador Templers.
5. Àrea de la Dona de la Casa de Andalucía.
6. Associació de dones del Clot.
7. Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal d’Instituts St. Ignasi.
8. Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal de Balàfia.
9. Àrea de la Dona del Centro Extremeño.
10. Grup de costura de la Llar de Jubilats/des de la Bordeta.
11. Àrea de la Dona de Cappont.
12. Vocalia de Dones de l’Associació Veïnal de Jaume I.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona