13 de març 2009

Presentació del llibre: Lleida és femení

Presentació a càrrec d'Emili Bayo, coautor i editor i Conxita Mir, autora del pròleg

  • Lloc: C/ del Bisbe Torres, 2 - Sala Jaume Magre
  • Data: 13/03/2009 a les 19.30 h.
  • Organitza: Ajuntament de Lleida; Editorial Alfanet

Aquesta tarda, les 19.30 h. a la Sala Jaume Magre té lloc la presentació del llibre Lleida és femení. Dones per a la història, d’ Edicions Alfazeta, amb el suport i la col·laboració de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, en el marc dels diferents actes programats al llarg de la setmana en commemoració del Dia Internacional de les Dones.
La presentació comptarà amb la presència de la regidora Neus Brocal, d’Emili Bayo, editor i coautor del llibre i de Conxita Mir, autora del pròleg.

Lleida és femení és un recull de biografies, elaborades per diferents autores i autors de la ciutat, que fan un recorregut per tota la Història, començant amb una descripció de les figures femenines de les pintures de la Cova del Cogul, fins arribar al segle XX amb capítols dedicats a Maria Rúbies o a M. Mercè Marçal, passant per interessants figures històriques com Martina Castells o Dolors Piera, per destacar-ne algunes, entre les vint i escaig de què parla el llibre.

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, amb l’objectiu de revisar la història local i potenciar la recerca històrica de les dones lleidatanes i d’allò rellevant des de l’òptica de les dones, dóna suport a iniciatives com aquesta que, a partir de la recerca i la documentació, contribueixen a visibilitzar el protagonisme femení en la història de la ciutat de Lleida.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona