12 de març 2009

Lliurament de la IV Beca de Recerca Cristina de Pizan i del II Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

Els periodistes Diego Aránega, Javier Ricou i el fotògraf Jordi Boluda guanyen els premis Mila i Marta Miquel la beca Cristina de Pizan.
L’Ajuntament de Lleida, mitjançant la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, convoca anualment, el Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere i la beca de recerca Cristina de Pizan amb l’objectiu de potenciar la promoció de les dones i la igualtat entre dones i homes. Amb aquestes accions es vol afavorir una imatge positiva de les dones, donant a conèixer la seva realitat i especificitats, fent visibles les seves aportacions i fomentant una major sensibilització ciutadana per la igualtat i la defensa dels drets de les dones.

Els treballs que han optat a la beca Cristina de Pizan, en aquesta convocatòria han estat cinc, amb temàtiques diverses sobre el món de les comunicacions, la creació literària, les mutilacions genitals o la pràctica de l’exercici físic. El jurat, reunit el 5 de març, integrat per representants de les secretaries d’igualtat dels sindicats majoritaris, Javier Gimenez d’
UGT, Teresa Castellà de CCOO, per la directora del Centre Dolors Piera d’Igualtat d’Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida, la catedràtica de la UdL Maria Ângeles Calero, pel gerent de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Lleida, Dr. Carles Alsinet, presidit per la regidora de Polítiques d’Igualtat, Neus Brocal, i com a secretària Sílvia Puertas, cap de la Unitat Tècnica de Polítiques d’Igualtat, ha decidit atorgar la beca de recerca al treball amb el títol Blau més rosa igual a porpra de Marta Miquel Baldellou. L’autora proposa identificar els estereotips i rols de gènere entre els nois i les noies adolescents i elaborar propostes de continguts per incorporar a l’ensenyament secundari amb l’objectiu de potenciar la igualtat de gènere i evitar relacions abusives. La beca està dotada amb 3000 € i permet finançar el treball de recerca que haurà d’estar finalitzat en sis mesos.
Pel que fa a la segona edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, dotat amb 2000 € cada premi en les categories de ràdio, premsa escrita, televisió i fotografia, s’han presentat 8 treballs, destacant-se la varietat de les temàtiques plantejades. El jurat, reunit el 3 de març a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida, integrat per la Regidora de Polítiques d’Igualtat i el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida, Ramon Mesull, en representació de les entitats convocants d’aquest premi, alhora que membres del Jurat, i per Marta Corcoy, presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya; Iolanda Tortajada, presidenta del Seminari Interdisciplinar d’Estudis de la Dona (SIED) de la Universitat de Lleida; Elena Fuses, coordinadora de l’Institut Català de les Dones (ICD) a Lleida; Felicidad Pérez, redactora i cap de secció del diari La Mañana; Anna Gómez, sotsdirectora del diari Segre i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, ha decidit atorgar els premis als treballs:

En la categoria de premsa escrita, el treball Entrevistes, del periodista Diego Aránega, publicades al diari La Mañana.
En la categoria de televisió, el programa Dona reclusa: víctima per partida doble, de Javier Ricou, programa emès a Lleida TV.
En la categoria de fotografia, el reportatge Dones de la terra, dones del segle XXI, dones pageses, de Jordi Boleda, publicat a la revista de La Mañana.


Els dos jurats han expressat el seu agraïment a les persones participants a les dues convocatòries i han posat de manifest, un cop més, la importància de mantenir aquest compromís de l’Ajuntament de Lleida per impulsar un millor coneixement de la realitat de les dones i una major presència i protagonisme d’aquestes en els espais de comunicació, reflectint els seus interessos i propostes.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona