3 de març 2009

El jurat del II Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida emet el veredicte sobre els treballs guanyadors

El jurat del II Premi Mila per a la Igualtat de Gènere a Lleida ha emès avui el veredicte dels treballs que n'han resultat guanyadors. L'acte, que ha tingut lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida, ha estat presidit per la Regidora de Polítiques d'Igualtat i pel president del Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida, Ramon Mesull, com a representants de les entitats convocants d'aquest premi periodístic anual, alhora que membres del Jurat. Les altres personen que han format part del jurat són Marta Corcoy, presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya; Iolanda Tortajada, presidenta del Seminari Interdisciplinar d'Estudis de la Dona (SIED) de la Universitat de Lleida; Elena Fuses, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD) a Lleida; Felicidad Pérez, redactora i cap de secció del diari La Mañana; Anna Gómez, sotsdirectora del diari Segre i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Lleida.

En aquesta segona edició del premi, dotat amb 2.000 € en cada categoria, s'han presentat 8 treballs, dels quals un n'ha quedat exclòs per no estar publicat en un mitjà amb presència a Lleida i dels altres set, dos pertanyen a la categoria de TV, quatre a la de premsa i un a la de fotografia. Per a la valoració dels treballs, seguint les bases del premi, el jurat ha aplicat criteris d'interès periodístic, investigació, qualitat dels textos escrits i de les imatges mostrades, l'originalitat dels temes i el seu tractament i els recursos disponibles.

Els treballs guanyadors han estat:

  • En la categoria de premsa escrita, el treball Entrevistes, del periodista Diego Aránega, publicades al diari La Mañana.
  • En la categoria de televisió, el programa Dona reclusa: víctima per partida doble, de Javier Ricou, programa emès a Lleida TV.
  • En la categoria de fotografia, el reportatge Dones de la terra, dones del segle XXI, dones pageses, de Jordi Boleda, publicat a la revista de La Mañana.
  • El premi per al treball de ràdio ha quedat desert perquè no hi hagut cap treball presentat en aquesta categoria.
  • L'acte de lliurament dels premis es farà el proper dijous 12 de març a les 12 h. al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l'Ajuntament de Lleida amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona