18 de des. 2008

II PREMI MILA DE PERIODISME per a la igualtat de gènere a Lleida


El II Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida té com a objectiu distingir els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona en tots els àmbits i per combatre les diferències i la discriminació que les dones encara puguin patir.


Porta el nom de Mila, la protagonista de la novel·la Solitud (1905) de Víctor Català, pseudònim de Caterina Albert i Paradís. L’obra se centra en el trasbals interior d’una dona, la Mila, provocat per la insatisfacció de la convivència amb el seu marit. Aquesta insatisfacció la porta al desequilibri psíquic i emocional i a la recerca de possibles sortides. Finalment, la pròpia realització li comporta assumir la solitud.


Aquest premi el convoquen anualment l’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, i el Col·legi de Periodistes de Catalunya per animar els i les periodistes dels mitjans de comunicació de Lleida a conscienciar-se sobre la feina que es realitza en defensa de la igualtat de gènere. El jurat valorarà la qualitat professional dels treballs i l’originalitat dels temes abordats, així com el tractament crític i la capacitat analítica. Hi ha quatre categories previstes: premsa escrita, ràdio, televisió i fotografia, i el premi és de 2000 € per a cadascuna de les categories. Hi poden optar tots els treballs periodístics que difonguin experiències per a la igualtat de gènere publicats en els mitjans de comunicació locals i d’àmbit català i estatal amb presència a Lleida entre l’1 de gener de 2008 i el 31 de desembre de 2008. El termini per presentar els treballs finalitza el 15 de gener de 2009 a les 14 h.

Els treballs premiats en la I convocatòria del premi Mila van ser :


  • A velo descubierto”. La Vanguardia >> Javier Ricou

  • La tertúlia de la dona”. Onda Rambla >>Chus Borrell

  • Pagesia”. La Manyana TV >>Francesc Balañá

  • Joan se avanza a la ley”. La Vanguardia >> Mercè Gili

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona