20 de maig 2015

Cloenda de l’Espai de Labors amb la visita a l’exposició El fil invisible: dones que cusen

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, ha assistit aquest dimarts a la cloenda de l’Espai de Labors del programa Activa’t al Casal!. La cloenda, en què han participat una cinquantena de dones, ha consistit en una visita guiada a l’exposició El fil invisible: dones que cusen, que es pot visitar al  Museu de Lleida fins al 9 d’agost. A la visita, conduïda per la conservadora del museu, Carme Berlabé, han assistit també el director del Museu de Lleida, Josep Giralt, i el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Josep Borrell.
 
 El fil invisible: dones que cusen és una exposició organitzada pel Museu de Lleida: diocesà i comarcal, que mostra 90 peces de roba pertanyents a la col·lecció d’indumentària de Victòria Antó. L’objectiu de l’exposició és, a banda de mostrar algunes de les peces més representatives de la col·lecció, donar a conèixer la importància del treball de les dones que cosien durant el període comprès entre finals del segle XIX fins a mitjan del segle XX. La mostra està comissariada per Rosa M. Martín i Ros, historiadora de tèxtils i indumentària.
Amb la visita a aquesta exposició conclou l’Espai de Labors del programa Activa’t al Casal! 2014/2015. L’Espai de Labors s’ha dut a terme de manera quinzenal, com un espai d’accés lliure i obert a les dones del municipi de Lleida per a la recuperació, la difusió i l’intercanvi dels sabers femenins relacionats amb les labors, com el ganxet, la mitja, el brodat, etc. i amb l’objectiu de promoure una xarxa de dones que sempre han fet labors o que ara les estan redescobrint i facilitar que aquesta activitat tradicionalment femenina, esdevingui una forma més d’expressió artística, cultural i fins i tot reivindicativa. 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona