20 de maig 2015

El Casal de la Dona visita el Palau Episcopal en la sessió de cloenda de La ciutat amb la mirada de les dones

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, ha assistit aquest dimecres a la darrera visita guiada organitzada pel Casal de la Dona en el marc de La ciutat amb la mirada de les dones del programa Activa’t al Casal! 2014/2015.  
La visita, en què s’han inscrit prop de quaranta dones, ha consistit en un recorregut pel Palau Episcopal, seu del Bisbat de Lleida, a càrrec de Mossèn Ramon Prat, vicari general del Bisbat. Mossèn Prat ha guiat les assistents per les diverses dependències del Bisbat i el claustre interior, juntament amb el tècnic de Patrimoni Artístic, Lluís Casaña, que ha fet un repàs de la història de la Diòcesi i de l’edifici. Així mateix, Mossèn Cotonat, responsable de l’Arxiu, ha parlat del fons bibliogràfic i documental que es conserva a l’Arxiu del Bisbat. 

La ciutat amb la mirada de les dones és una de les activitats, de caràcter mensual dins el programa Activa’t al Casal, que té més acceptació al llarg de l’any. D’octubre a maig hi han participat més de tres-centes dones. Durant aquest curs 2014/2015 s’han visitat espais com l’Horta de Lleida, el Museu-Arxiu Arqueològic, l’Orfeó Lleidatà), les instal·lacions d’ASPID i les exposicions George Mèliés. La màgia del cinema (a CaixaForum), Transició democràtica a Lleida (al Centre d’Art La Panera) i el fons d’art de la Fundació Vallpalou. Per a la programació del proper curs està previst donar continuïtat a aquesta activitat i continuar redescobrint, amb la mirada de les dones, diferents entitats, espais i equipaments del municipi. 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona