Amb motiu de la commemoració el dia 15, del Dia
Internacional de les Dones Rurals, i coincidint amb el Dia Mundial de
l’Alimentació – dia 16 -, la regidora de Drets Civils, Cooperació i
Igualtat, M. Rosa Ball, ha presentat aquest dimecres la primera sessió del
taller mensual Alimentació saludable, dedicat a les dones de l’Horta de
Lleida, dins el programa Activa’t al
Casal.
El taller Alimentació saludable, al qual hi han
assistit una cinquantena de dones, ha comptat amb la intervenció d’Astrid
Ballesta, Dra. Enginyera Agrònoma i professora a l’Escola Tècnica Superior
d’Enginyeria Agrària de la UdL, que ha parlat del seu estudi sobre sistemes de
producció sostenibles com la producció ecològica i de la revalorització de les
varietats d’hortalisses locals pròpies de l'Horta de Lleida.
També hi han participat dones de les partides de
Copa d’Or i Sot de Fontanet, Grenyana i Llívia, que han compartit amb les
assistents les experiències de la vida a l’Horta i algunes receptes culinàries
tradicionals que s’han anat passant d’àvies a mares i a filles, receptes que
l’any 2003 es van recollir en el llibre La
cuina de l’Horta. La cuina de casa de Pagès Editors, que es va editar amb
el suport de l’Ajuntament de Lleida.