18 d’oct. 2013

Col·laboració del Casal de la Dona amb l'ICD i l'AECC-Lleida

La regidora M. Rosa Ball, acompanyada per la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló, va saludar les dones de les comarques de l’Urgell, Pla d’Urgell, Segarra, Garrigues, Segrià, Solsonès, Noguera que van assistir a la conferència impartida per Pilar Senpau a l’Auditori Municipal “Enric Granados” amb el títol Què s'ha de menjar per sentit-se i viure bé,  organitzada per Institut Català de les Dones, en col·laboració amb l’Ajuntament de LleidaLa Dra. Senpau va destacar el valor dels productes de proximitat, especialment els de l’horta de les comarques lleidatanes, que conserven tots els seus nutrients, i de l’oli d’oliva verge extra, un gran aliment i remei per prevenir nombroses malalties i allargar la vida. També va destacar la fortalesa de les dones de Lleida, que sempre estan alerta d’atendre les necessitats familiars i les va animar a tenir cura d’elles mateixes, a viure més relaxadament, a gaudir dels aliments i a realitzar activitats que ajudin a potenciar el benestar personal.
M. Rosa Ball també va assistir a la vetllada poeticomusical La cançó de dona acompanyada de pandero o de tambor a la nostra tradició, organitzada per l'AECC-Lleida en col·laboració amb el Casal de la Dona de l'Ajuntament de Lleida, que va tenir lloc al Cafè del Teatre de l'Escorxador i que va aplegar més d'un centenar de persones.
L'acte organitza't amb motiu del Dia Internacional contra el càncer de mama (el proper 19 d'octubre)
dins la campanya Suma't al rosa de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, va comptar amb la intervenció de la psicooncòloga Pilar de Dios, que va fer referència a tots els serveis que presta l'entitat, i amb la presència de la doctora i filòloga Dolors Sistac, a qui es va fer un petit homenatge durant la vetllada. 
A continuació van actuar Ester G. Llop i Heura Gaya, que van posar veu a les cançons de pandero recollides en el llibre de Dolors Sistac, "Les cançons de pandero o de tambor. Estudi i noves aportacions"; també van interpretar una selecció de temes de repertori tradicional dels Països Catalans majoritàriament femení o relacionat amb les dones. 


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona