29 de juny 2020

Lourdes Beneria i Farré

Boí, Alta Ribagorça, Catalunya, 1937

És una economista catalana. Catedràtica emèrita de la Universitat Cornell (Ithaca, Nova York), és considerada una de les millors especialistes en estudis d’economia i gènere vinculats al desenvolupament i la globalització. Com a assessora experta en economia, ha col·laborat amb organismes internacionals com l’Organització Internacional del Treball i UNIFEM de Nacions Unides.


Va néixer a la Vall de Boí en plena guerra civil. El primer trasllat de la seva vida va ser cap a Lleida, per estudiar-hi; després cap a Barcelona, per anar a la universitat. Va ser de la primera promoció d’Econòmiques a la UB, on només hi havia tres úniques noies per uns setanta nois. Quan va acabar Econòmiques se’n va anar un any a Londres, amb una beca. ‘

L'any 1987 va ser nomenada catedràtica a la Universitat Cornell, on la seva feina i les seves publicacions s’han centrat en temes relacionats amb el treball i l’economia informal, la feina de les dones, gènere i desenvolupament, la globalització i el desenvolupament de l’Amèrica Llatina. Més recentment, la seva recerca s’ha concentrat en la feminització de les migracions internacionals i els efectes de la crisi sobre el mercat de treball i la cura assistencial a Espanya.

El 2018 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva contribució a la recerca econòmica.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona