7 de maig 2020

DOLORS CODINA ARNAU

Primera alcaldessa de Catalunya


Lleida (Segrià) 1878 - El Talladell (Urgell) 1944

Fou una propietària catalana, nomenada alcaldessa del Talladell l'any 1924 amb el règim polític del general Primo de Rivera
Aquest fet la convertí en la primera dona alcaldessa de Catalunya i la segona de tot l'Estat espanyolDurant el seu mandat es dinamitza la vida cultural de la vila: es crea la Sociedad Coral. L'Aurora i diversos articles apareguts a La Vanguardia ens mostren diversos actes musicals i culturals.
Durant la Segona República es dedicà a l’administració del patrimoni familiar i, posteriorment, va passar els anys de la Guerra Civil amagada a Barcelona. L'any 1940 va tornar al Talladell a la seva casa pairal i recuperà la seva posició social.
Quatre anys més tard, el 26 de juny de 1944 va morir a l'edat de 66 anys. El registre civil manifesta que la conseqüència de la defunció va ser un infart miocardíac. No va tenir descendència.

Si voleu saber més coses de la seva vida, cliqueu el següent enllaç  DOLORS CODINA

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona