15 d’abr. 2020

SOLEDAT ESTORACH ESTERRI

Albatàrrec 1915- Bordeus (França) 1993.
Lluitadora anarcofeminista; va crear l’Institut de Dones Lliures i el Casal de la Dona Treballadora.

L'any 1931, amb la caiguda de la monarquia, es va incorporar a un grup de joves de l'Ateneu i va passar a l'acció preparant mítings o assistint-hi. El sentiment de comunitat i d'acció col·lectiva la va entusiasmar. Fruit d'uns debats interns sobre les dificultats que tenia la dona dins de la CNT, van formar una xarxa de suport mutu que va rebre el nom de Grup Cultural Femení.

El 1936 va crear, amb l'Agrupació Dones Lliures, l'Institut Dones Lliures i, el 1937, al Casal de la Dona Treballadora, que tenia com a objectiu la formació tècnica i la preparació social. També va ser col·laboradora de Terra i Llibertat.

En els últims anys va col·laborar en la edició del llibre Dones Lliures. Lluitadores llibertàries, editat per la Fundació Anselmo Lorenzo (1999). 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona