20 d’abr. 2020


CONCEPCIÓ GONZÀLEZ MALUQUER

Salàs de Pallars, Pallars Jussà, 1914 - Barcelona, 2004
Escriptora pallaresa

"Tenia tanta fal·lera per escriure, que quan havia de donar la papilla a un dels meus fills, amb una mà tenia la cullereta i amb l'altra el llapis".

Es formà com a mestra entre el seu Salàs nadiu i la ciutat de Lleida, on acabà la carrera. Després d'haver superat unes oposicions, Concepció se'n va anar a Barcelona, a l'Escola Normal de Mestres de la Generalitat, per completar la seva formació i assegurar-se una plaça per exercir la docència. Aquí va viure l'esclat de la Guerra Civil. 

Concepció es formà com a poeta, llegí i escriví versos, però un cop acabats, la majoria tornaven malauradament a reposar en calaixos. Aquesta situació és una trista constant en la seva producció literària.

Si voleu ampliar la informació sobre la vida d'aquesta escriptora pallaresa, cliqueu l'enllaç damunt del seu nom. 




Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona