11 d’oct. 2019

11 d'octubre - Dia Internacional de les nenes

Per què un Dia Internacional sobre les nenes?

El 1995, a la Conferència Mundial sobre la Dona a Beijing, els països van adoptar per unanimitat la Declaració i Plataforma d'Acció de Beijing Document PDF: el pla més progressiu fins a aquest moment per promoure els drets no només de les dones, sinó també de les nenes. La Declaració de Beijing va ser la primera a referir-se específicament als drets de les nenes.
Les adolescents tenen dret a gaudir d'una vida segura, amb educació i amb accés a la sanitat, i no només durant els anys crítics de formació, sinó també a mesura que maduren.

El 19 de desembre de 2011, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Resolució 66/170 Document PDF en la qual declarava l'11 d'octubre com el Dia Internacional de la Nena, amb l'objectiu de reconèixer els drets de les nenes i els problemes extraordinaris als quals les nenes s'enfronten a tot el món.

Aquest any, el Dia Internacional de les Nenes  amb el tema: “Una generació de nenes sense un guió preestablert i imparables”, per celebrar totes les fites assolides per, amb i per a les nenes des de l’adopció de la Declaració i Plataforma d’Acció de Beijing i l’aprovació de la Convenció sobre els Drets dels Infants l’any 1990.

Si voleu més informació... cliqueu els enllaços següents: 








Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona