10 de juny 2019


La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, en col·laboració amb CortoEspaña, representada per l’empresa Patio de Luces Producciones S.C., ha programat la projecció de Curtmetratges contra la violència masclista. Aquesta activitat tindrà lloc el proper dijous 13 de juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Pública de Lleida.

L'objectiu principal d’aquest cicle de curtmetratges és donar visibilitat i sensibilitzar la població en general sobre un problema tan greu com és la violència masclista. El paper de l'educació és vital per eliminar la violència masclista, per la qual cosa cal utilitzar tots els recursos i mitjans al nostre abast per sensibilitzar i fer visible aquesta greu vulneració dels drets de les dones.

El format curtmetratge permet mostrar diferents enfocaments i situacions de la violència de gènere amb un llenguatge que aconsegueix atraure el públic més jove per la brevetat i concreció del missatge i fins i tot pel reclam d'algunes cares conegudes en els repartiments dels curtmetratges, com ara Javier Gutiérrez, Manuela Vellés, Ramón Barea, Petra Martínez...

Es projectaran 6 curtmetratges amb un fill conductor, la violència masclista: El orden de las cosas (19’); No aguanto a tus padres (4’); Miente (15’); Recursos humanos (4’); Deazularrojo (4’) i Libre directo (13’). Tots ells porten a la reflexió i a un major coneixement de les diferents situacions i manifestacions de la violència contra les dones en tots els àmbits.

Aquesta activitat, que compta amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Lleida, està finançada amb càrrec als crèdits que els ajuntaments han rebut del Ministeri de la Presidència, Relacions amb els Corts i Igualtat a través de la Secretaria d’Estat d’Igualtat, en el marc del Pacte d’Estat contra la Violència masclista. És una mostra més del compromís de l’Ajuntament de Lleida en la realització d’actuacions que contribueixin a eradicar actituds i agressions masclistes i a crear una societat basada en la igualtat de gènere i les relacions de bon tracte entre homes i dones.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona