28 de juny 2019

28 de juny - Dia de l'Orgull LGTBIQ


El Dia Internacional de l'Orgull LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals), també conegut com Dia de l'Orgull LGBTI o simplement Orgull LGBT (en anglès, LGBTI pride), s'organitzen anualment arreu del món una sèrie d'actes públics per reivindicar i assolir la igualtat d'aquest col·lectiu.

Aquesta festa té lloc el 28 de juny, dia en què es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York, Estats Units) de 1969, que van marcar l'inici del moviment d'alliberament homosexual.

La bandera de l'arc de sant Martí va ser popularitzada el 1978 com a símbol de l'orgull gai pel seu creador, Gilbert Baker, artista nascut a Kansas. La versió actual consisteix en sis franges de colors vermell, taronja, groc, verd, blau i violeta, que reprodueixen el ordre dels colors de l'arc de sant Martí.

A Lleida podeu trobar assessorament, suport, recursos, formació... a través de l'Associació COLORS DE PONENT
Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona