6 de nov. 2017

Reconeixement a la trajectòria social de les germanes Araceli i Mercè Molina

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, ha assistit aquest dijous a la primera de les sessions del taller Anònimes, novetat del programa Activa’t al Casal 2017/2018, que té com a objectiu descobrir les vides de lleidatanes anònimes que han treballat i treballen activament en la construcció d’una ciutat acollidora, igualitària, tolerant i respectuosa amb la diversitat. L’activitat està organitzada pel Casal de la Dona de l’Ajuntament de Lleida en col·laboració amb les vocalies i associacions de dones del municipi.
En aquesta ocasió, Anònimes ha tingut lloc al Centre Cívic de la Mariola, i ha consistit en un homenatge a les germanes Araceli i Mercè Molina, líders del moviment veïnal i femení a la Mariola i fundadores de l’Associació Lleidatana d’Ajut al Toxicòman -ALLAT-, gràcies a la qual van aconseguir que les persones drogodependents deixessin de ser considerades delinqüents i tinguessin consideració de persones malaltes. Araceli Molina, per la seva banda, és també fundadora de la Confraria El Natzaré, entitat que actualment compta amb més de 200 persones associades. Totes dues són conegudes i estimades al barri de la Mariola, tant per la seva implicació i voluntariat envers tot el veïnat com pel seu carisma i testimoni actiu en la transformació social de la Mariola.

Aquest reconeixement, promogut des del Casal de la Dona, ha comptat amb el suport de la Vocalia de la Dona de l’AV del barri de la Mariola, així com del Consell Municipal de les Dones. Està previst que cada mes tingui lloc en espais diferents d’acord amb la personalitat de les dones a les quals es vulgui homenatjar en cada sessió.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona