24 de març 2017

Xerrada sobre els drets laborals de les dones

En el marc del actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de les Dones i del cicle de xerrades L’advocada respon... del programa Activa’t al Casal, el Casal de la Dona va organitzar dijous una xerrada sobre els drets laborals de les dones, amb la col·laboració de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida.

La xerrada, impartida per la lletrada Anna Cristòbal, va fer un repàs a través de la normativa vigent que regula els diferents drets laborals de les dones com són el dret a la baixa laboral per embaràs de risc i per risc durant l’embaràs, el permís de maternitat i de lactància, les prestacions socials per maternitat, etc.

Així mateix, va informar sobre la recent sentència dictada del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que resol que la prestació que abona la Seguretat Social per maternitat no tributa per IRPF i obliga Hisenda a retornar les quantitats indegudament retingudes per aquest concepte, fet que obre la porta a moltes dones a poder reclamar aquestes quantitats.

En finalitzar la xerrada, les persones assistents han tingut l’oportunitat de fer consultes i acallir dubtes personals.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona