22 de des. 2016

Visita a l’Acadèmia Mariana

Una quarantena de dones han participat aquest dimecres en la visita guiada a l’Acadèmia Mariana, organitzada pel Casal de la Dona en el marc de l’espai mensual La ciutat amb la mirada de les dones, del programa Activa’t al Casal. Les assistents a la visita han conegut els orígens i la història d’aquesta emblemàtica joia de la ciutat, dedicada a la veneració de la Verge Maria i a la divulgació de les seves excel·lències a través de la Literatura i les Belles Arts.

L'Acadèmia Mariana és la seu de l'Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida. La seva finalitat i l'obra artística li fa merèixer l'apel·latiu de Palau de Maria. Ha estat seu del Diario de Lérida i de Radio Popular. Com a Casa de l’Església i d'espiritualitat, en el seu espai s'hi apleguen diverses entitats del Bisbat de Lleida.

L’Acadèmia Mariana de Lleida és una de les cinc acadèmies marianes fundades al món, tres d’elles amb seu a Roma: La Pontifícia Acadèmia Mariana de la Immaculada (Roma, 1835); la Reial i Pontifícia Acadèmia Bibliogràfico-Mariana (Lleida, 1862); la Pontifícia Acadèmia Mariana Internacional (Roma, 1946); l’Acadèmia Mariana Salesiana (Roma 1950), i l’Acadèmia Nacional Mariana (Quito, Equador, 1962).

Després de la pausa per es festes de Nadal, la propera activitat del programa Activa’t al Casal serà el taller Cos actiu, que tindrà lloc el dilluns 9 de gener al Centre Cívic del Centre Històric. Les dones interessades a participar en aquest taller o en altres activitats, poden demanar més informació al Casal de la Dona (Plaça Fanalets de St. Jaume, s/n – Telèfon 973 700 461).




Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona