1 de des. 2016

L’advocada respon... del programa Activa’t al Casal dedicada als drets de les dones en situació de violència masclista

En el marc del programa Activa’t al Casal, aquest dimecres ha tingut lloc al Casal de la Dona una nova xerrada del cicle L’advocada respon... sobre el tema El dret de les dones a viure lliures de violència masclista. La xerrada ha estat impartida per la lletrada Anna Nadal, adscrita al Torn d’Ofici de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida, amb motiu de la commemoració del 25 de Novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.


L’advocada ha explicat què s’entén per violència masclista i per violència de gènere, a diferència de la violència domèstica, quins drets tenen les dones que la pateixen, quins nous delictes ha incorporat la llei (com ara l’assetjament i el sexting), com se les atén i com se les protegeix des de l’àmbit jurídic. Ha valorat positivament la Ley Orgánica 1/2004, de Medidas de protección integral contra la violencia de género, així com la Llei catalana 5/2008, del Dret de les dones a eradicar la violència masclista, en tant que són eines legals que han representat gran avenç en la lluita contra la violència masclista i de suport a les dones que la pateixen o l’han patit.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona