24 de maig 2016

Xerrada de l'advocada Noèlia Alberich sobre els drets de les dones en matèria de salut sexual i reproductiva

Aquest dilluns 23 de maig, dins el cicle L'Advocada respon... organitzat pel Casal de la Dona de l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració del Col·legi de l'Advocacia de Lleida, la lletrada Noèlia Alberich ha impartit una xerrada sobre "Els drets de les dones en matèria de salut sexual i reproductiva".

La lletrada ha fet èmfasi en els drets que tant les Nacions Unides com l'Organització Mundial de la Salut reconeixen, com ara el dret universal a la salut,  a l'educació sanitària i sexual, a la llibertat sexual, a tenir fills/es i a planificar quants i quan tenir-los, a l'avortament, als mètodes anticonceptius, a viure lliures de qualsevol tipus de violència sexual com ara les violacions, les mutilacions genitals femenines, els matrimonis forçats, els embarassos forçosos o els avortaments selectius...

La xerrada, que forma part dels Tallers Itinerants del programa Activa't al Casal, ha tingut lloc al Centre Cívic de Balàfia, a petició de Dona Balàfia Associació, i hi han assistit una vintena de persones. 
Aquesta és una de les activitats organitzades pel Casal de la Dona amb motiu del Dia Mundial d'Acció per la Salut de les Dones, que cada any es commemora el 28 de maig. 

La propera activitat serà el taller Què opinem les dones?, dedicat a debatre sobre la salut de les dones. Tindrà lloc aquest dijous 26 de maig a les 18, a la seu de l'Associació de Dones del Clot (C/ Taquígraf Martí, 11) i comptarà amb la presència de dones que donaran el seu testimoni tant a títol individual com a voluntàries en entitats de salut, com ara FibroLleida, Hera, AFALL, AECC-Lleida, etc. 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona