19 d’abr. 2016

Eixam, vuit contes per a vuit veus

Aquest dilluns ha tingut lloc al Casal de la Dona la segona sessió del cicle Arts al Casal, dedicada en aquesta ocasió a Les dones i la literatura, que ha consistit en la presentació del llibre de relats de Sandra Comas Anglada, Eixam, vull contes per a vuit veus.

Sandra Comas, llicenciada en Comunicació Audiovisual i Màster en Creació Literària per la Universitat Pompeu Fabra ha presentat al Casal de la Dona el seu primer llibre en solitari. Eixam, vull contes per a vuit veus és un recull de relats de ficció inspirats en la vida de vuit dones artistes: Camille Claudel (escultora francesa), Zinaida Serebriakova (pintora russa), Jeanne Hébuterne (pintora francesa), Marlene Dietrich (actriu alemanya), Dora Maar (fotogràfa francesa), Mercè Rodoreda (escriptora catalana), Édith Piaf (cantant francesa) i Sylvia Plath (escriptora nord-americana). És una obra que vol reivindicar la figura d’aquestes artistes i la seva obra a través de la ficció, en uns relats que ofereixen una aproximació intimista. Eixam mostra les dificultats que històricament han tingut les dones per tirar endavant les seves carreres, en aquest cas, artístiques.


Així mateix, durant la sessió s’ha posat en relleu la importància de donar visibilitat a les aportacions de les dones en totes les disciplines artístiques, que al llarg de la història, han romàs invisibles o infravalorades a causa d’un model cultural androcèntric i d’una visió sexista, centrada exclusivament en les aportacions masculines, que ha ignorat, i fins i tot menystingut, l’obra femenina.

 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona