29 de maig 2015

El programa Activa’t al Casal clou el curs 2014/2015 amb el taller Què opinem les dones? dedicat a La salut de les dones

Amb motiu de la commemoració avui, 28 de maig, del Dia Mundial d’Acció per la Salut de les Dones, la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, ha assistit aquest dijous a la cloenda del taller Què opinem les dones?, que ha tractat sobre La salut de les dones. Aquest taller s’emmarca dins el programa Activa’t al Casal, organitzat pel Casal de la Dona i el Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD) de l’Ajuntament de Lleida.
La sessió ha estat conduïda per l’equip tècnic del CIAD amb la col·laboració de l’Associació LIKA, a partir de la revisió del document de les conclusions recollides ara fa tot just un any en un debat sobre aquest mateix tema i que ha servit per contextualitzar el concepte i la percepció de salut amb perspectiva de gènere. Hi han participat més de trenta dones distribuïdes en petits grups de treball que després han posat en comú totes les aportacions. Mitjançant diverses dinàmiques grupals han elaborat una llista “d’eines de salut” a partir de les seves experiències personals i han posat de manifest quines són les fortaleses i els elements a millorar de l’actual sistema de salut. Així mateix, durant la sessió han pogut gaudir d’alguns “regals de salut” com ara una infusió i música relaxant, i s’han compromès a iniciar des d’avui mateix alguna petita acció que, a nivell personal, els repercuteixi en una millora de la qualitat de vida i per extensió de la seva pròpia salut. 
El taller Què opinem les dones? ha tingut una periodicitat mensual i s’ha realitzat de forma itinerant a la seu de les diferents entitats de dones que ho han anat sol·licitant al llarg del curs. S’hi han tractat temes tan diversos com la relació de les dones amb la mobilitat i el disseny de la ciutat, la seva presència en els mitjans de comunicació i en el món laboral, la convivència intercultural, les tasques de cura i la coresponsabilitat a la llar o els lideratges femenins. Què opinem les dones?  continuarà el curs vinent amb la voluntat de seguir recollint les opinions de les dones dels diferents barris de la ciutat. 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona