11 de març 2014

La salut ocular, dins l'Espai Salut de l'Activa't al Casal

Prop de cinquanta dones han assistit a la xerrada sobre la salut ocular impartida pel Dr. Rafael Ferreruela, dins el cicle Espai Salut del programa Activa’t al Casal!, que ha tingut lloc aquest dilluns al Centre Cívic de Cappont. La regidora M. Rosa Ball ha presentat l’acte i ha agraït a l’ILO i a la Fundació Ferreruela Sanfeliu la seva col·laboració en l’organització de la xerrada i també la seva implicació en els projectes de cooperació que desenvolupen tant a Lleida com al Senegal.
El Dr. Ferreruela ha parlat de la salut ocular i de les diferents malalties que poden afectar els ulls i la visió en totes les etapes de la vida de les persones i ha atès totes les preguntes que han fet les assistents a la xerrada. Per la seva banda, Montse Sanfeliu, Àngels Real i Cesca Lacasa, col·laboradores de la Fundació Ferreruela Sanfeliu, han explicat els projectes de cooperació internacional que estan duent a terme a Kolda (Senegal), on des de fa anys desenvolupen un programa de lluita contra la ceguesa per contribuir a la millora de la salut ocular de la població a través de la creació de nous serveis i de la formació d’agents sanitaris i la prevenció de la ceguesa evitable. També van parlar d’altres projectes que s’impulsen des de la Fundació com els programes de sensibilització escolar que duen a terme amb la col·laboració dels centres educatius de la ciutat o les revisions oculars dels infants saharuis que cada estiu acullen famílies lleidatanes.
M. Rosa Ball també ha agraït a l’Àrea de la Dona de Cappont el seu interès a acollir aquesta xerrada, que forma part dels Tallers Itinerants del Casal de la Dona. Per la seva banda, la presidenta d’aquesta entitat, en representació de les dones de Cappont ha llegit un text de recordatori dels fets que van originar les reivindicacions per la igualtat i la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona