20 de nov. 2013

Labors contra la violència masclista al Casal de la Dona

Aquest dimarts ha tingut lloc una nova sessió de l’Espai de Labors, del programa Activa’t al Casal, en el marc del qual s’està preparant una acció de sensibilització ciutadana contra la violència masclista que es durà a terme els dies 24 i 25 de novembre, amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, hi ha assistit i ha agraït a totes les participants la seva implicació en el projecte i les seves aportacions. 
La sessió d’avui ha comptat amb l’assistència de prop d’una trentena de col·laboradores, que juntament amb les integrants de la Guerrilla del Gilda, han començat a reunir i cosir les labors aportades tant per dones a títol individual, com per les dones de les diferents entitats de dones, totes elles vinculades al projecte. Totes les peces reunides (quadrets de labors de mida 10x10 cm. i tires de cadeneta de 5,8 m.) s’uneixen amb l’objectiu d’elaborar un gran llaç lila i un tapís en record de les dones víctimes de violència masclista.
L’acció urbana Labors contra la violència masclista tindrà lloc el proper diumenge 24 de novembre, d’11 a 13 h, a la Plaça dels Fanalets de St. Jaume, i consistirà a abraçar l’escultura Llàgrimes per tu, amb el llaç confeccionat amb les labors, i també a instal·lar un tapís en una part del mur de la plaça. És un acte obert a tota la ciutadania lleidatana, durant el qual totes les persones que hi assisteixin tindran l’oportunitat de deixar el seu missatge en contra de tot tipus de violència contra les dones i a favor d’una cultura de pau i de bon tracte entre dones i homes.
Aquesta instal·lació estarà present el 25 de novembre, durant l’acte institucional que es farà a les 11h a la mateixa plaça amb l’objectiu de manifestar el rebuig de la ciutadania i les institucions lleidatanes a la violència contra les dones i en solidaritat amb les dones que pateixen maltractaments.

La participació continua oberta a totes les persones que s’hi vulguin afegir. Durant la setmana poden posar-se en contacte amb el Casal de la Dona a través del número de telèfon 973 700 461. 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona