4 d’oct. 2013

Plenari del Consell Municipal de les Dones

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat i presidenta del Consell Municipal de les Dones, M. Rosa Ball, ha presidit aquest dijous el Plenari convocat per iniciar el curs i informar sobre les activitats programades per l’Ajuntament de Lleida per al darrer trimestre de l’any. 
El Consell Municipal de les Dones, format per 36 entitats i sectorials de dones, és l’òrgan de participació de les entitats i organismes d’àmbit social, cultural, polític i econòmic per a la consulta, l’estudi i l’assessorament per a la plena incorporació de les dones a la vida ciutadana i per a l’assoliment de la igualtat de gènere.
La regidora ha informat sobre la Comissió d’Avaluació i Seguiment del Protocol d’Atenció a les dones en situació de violència masclista; el grau d’execució del II Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida; el programa Activa’t al Casal i els Tallers Itinerants, les sessions de suport al teixit associatiu femení en matèria d’apoderament i lideratge femení, així com altres activitats impulsades des del Casal de la Dona i el Centre Municipal d’Informació i Atenció a les Dones, en col·laboració amb altres institucions o entitats com ara l’ICD, l’Associació Nutrisalut o l’AEEC-Lleida.
També hi ha hagut espai per a la reflexió i el debat. Entorn del tema “Què demanem les dones a la ciutat?”, les conselleres, en el doble vessant de ciutadanes i, alhora, representants d’entitats de dones, han anat exposant i posant en comú inquietuds i suggeriments per fer de Lleida una ciutat més femenina; algunes de les propostes han estat: afavorir canvis de mentalitat per implicar més els homes en la coresponsabilitat en les tasques de la llar i en la cura d’infants i persones grans, fer més visible la veu de les dones o posar més en relleu el lideratge femení, especialment en l’àmbit de l’emprenedoria.
Finalment, s’ha fet un recordatori i una crida a la participació en tots els actes programats per a la commemoració del proper 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra les dones, en especial en la jornada del dia 26, II Memorial Hortènsia Alonso: Joves i violència masclista. Percepció i realitat, coorganitzada per la UdL, Creu Roja i l’Ajuntament de Lleida. 

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona