3 de juny 2013

L’art dels teixits i la Guerrilla del Gilda al Casal de la Dona

La regidora de Participació Ciutadana, Dolors Arderiu, ha assistit aquest dilluns a la darrera sessió del cicle Arts al Casal, del programa Activa’t al Casal, dedicada a les arts plàstiques i específicament a presentar exemples d’arts plàstiques i visuals que utilitzen tècniques i materials propis de les labors (llanes, sedes, tapís, teixit, brodat...).

L’art dels teixits, ha tingut com a objectiu presentar una nova experiència artística protagonitzada per dones joves, artistes i creadores que han sabut aplegar, per una banda, la recuperació d’unes tradicions i uns sabers tradicionalment femenins, com és l’art de teixir, amb la innovació i la convicció que aquests sabers també poden ser un mitjà d’expressió i acció social a partir d’un nou enfocament: l’urban knitting (punt/teixit urbà).

La sessió ha tingut lloc al Casal de la Dona, hi han assistit una quarantena de dones i s’ha desenvolupat en dues parts. La primera ha comptat amb la col·laboració de les tècniques del Centre d’Art La Panera, que han impartit una xerrada sobre les aportacions de les dones en les arts plàstiques i visuals, des d’una perspectiva de gènere, i sobre com l’univers femení entra en el món de l’art contemporani.

La segona part ha anat a càrrec de quatre de les integrants de La Guerrilla del Gilda, un grup de noies aficionades al punt, al ganxet, les llanes, els fils i el teixit en general, que es reuneixen periòdicament  a Lleida i fan accions d’urban knitting (punt urbà). Les components de La Guerrilla del Gilda han mostrat les seves creacions, tot remarcant que aquesta afició compartida és, al mateix temps, una forma més de promoure accions ciutadanes amb una clara finalitat social.



Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona