14 de maig 2013

Les dones i el món casteller dins el cicle Arts al Casal


El cicle Arts al Casal, del programa Activa’t al Casal, ha dedicat la sessió d’aquest dilluns a “Les dones i el món casteller” i ha tingut com a protagonista el grup femení de les noies de la colla castellera de la UdL, Los Marracos. La sessió, a la qual ha assistit la regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, i una trentena de dones, ha consistit en una part divulgativa sobre quin és l’origen dels castells, les diferents estructures i altres elements que hi intervenen. Igualment, s’ha parlat de la presència de les dones en  el món casteller i s’ha posat en relleu la valuosa tasca que les dones han desenvolupat, tradicionalment, com a acompanyants i proveïdores de la colla, o bé –actualment- com a participants actives en la càrrega i descàrrega d’un castell.
Per finalitzar, les castelleres han ofert a la plaça dels Fanalets de St. Jaume una actuació castellera, en què, acompanyades dels sons de les gralles, han mostrat els diferents passos per fer pinya,  carregar i descarregar un castell




Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona