16 d’abr. 2013

Les KRREGADES DE ROMANÇOS inauguren el cicle Arts al Casal del programa Activa’t al Casal

La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, M. Rosa Ball, ha inaugurat aquest dilluns al Casal de la Dona, el cicle Arts al Casal, que acull expressions culturals de creadores locals de les arts escèniques, audiovisuals, musicals, literàries,... en el marc del programa Activa’t al Casal.

KRREGADES DE ROMANÇOS, tercet vocal femení de les Terres de Ponent, ha estat protagonista d’aquesta primera sessió de les Arts al Casal, a la qual han assistit una quarantena de dones. El grup musical ha ofert l’espectacle Dones de Terra i Aigua, un concert de petit format, intimista i ple de vitalitat amb veus, percussió mediterrània i acordió diatònic.

Krregades de Romanços nasqué l’hivern de 2009 a les Terres de Ponent fruit de l’interès de dues dones per la cançó tradicional. Durant tres anys el grup, ja consolidat, va realitzar un intens treball vocal que les portà a quedar finalistes en el 5è concurs Sons de la Fira de la Mediterrània el novembre del 2012. El grup, format per Montse Nicuesa, Montserrat Canela i Ruth Cabré, creu en la força i l’energia de la polifonia vocal mediterrània i treballa perquè el ric patrimoni musical de les terres de ponent i especialment els romanços no caiguin en l’oblit.

La propera sessió de les Arts al Casal serà el dia 29 d’abril i consistirà en un concert de guitarra a càrrec de la guitarrista lleidatana, MARIA RIBERA, que farà un homenatge al músic lleidatà Emili Pujol i també interpretarà peces de tradició femenina.
Les sessions d’Arts al Casal tindran lloc a les 18 h al Casal de la Dona (Pl. Fanalets de St. Jaume, s/n) i són d’entrada lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.


Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona