20 de nov. 2012

Bona acollida dels Tallers Itinerants del Casal de la Dona

L'Associació Dones del Clot va acollir ahir la sessió de l'Espai Salut d’aquest mes de novembre, un dels Tallers Itinerants que el Casal de la Dona ofereix a les vocalies i entitats de dones del municipi de Lleida.
En aquesta ocasió, la xerrada va tractar sobre Com incorporar el dol a les nostres vides: viure el Nadal sense les persones estimades, i va anar a càrrec d'Anna M. Agustí de Grups d'Acompanyament al Dol.
La regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat hi va estar present i va agrair tant a la ponent, com a l'Associació Dones del Clot i a la setantena de dones assistents, la bona acollida que estan tenint els Tallers Itinerants del programa Activa't al Casal i va manifestar la voluntat de continuar treballant per atansar els serveis i la programació del Casal de la Dona als diferents barris.
Durant la xerrada, Anna M. Agustí va explicar la tasca que, des del voluntariat, fan els Grups d'Acompanyament al Dol, que consisteix a donar a conèixer i entendre quines són les manifestacions d'un procés de dol. Va destacar que parlar del dol no és un tema trist, sinó que ens ajuda a ser conscients d'un estat físic i emocional que, per desconeixement, ens desconcerta. També va donar consells per viure el Nadal amb les absències recents de persones estimades.

El proper Taller Itinerant es realitzarà a les 18 h, el dimecres 28 de novembre, a la seu de DonaBalàfia Associació i Vocalia de Dones de l’AV Balàfia (Centre Cívic de Balàfia). Consistirà en una xerrada sobre “El dret de les dones a viure lliures de violència masclista” que impartirà l’advocada Merche Calderón, en el marc dels actes programats amb motiu de la commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Sol.licitud d'ús de la Sala Polivalent

El Casal de la Dona disposa d'una sala polivalent amb capacitat per a 45 persones. La sala polivalent està destinada a l'ús públic, amb la finalitat de prestar serveis a les entitats de dones per impulsar la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu, de lleure i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Utilització de la sala polivalent del casal de la dona